Desfiintarea CNSAS si viitorul incert al acesteia a constituit subiectul unei editii speciale pe Realitatea TV, moderatorii Robert Turcescu si Adrian Ursu invitand mai multi oameni politici, jurnalisti si membri ai CNSAS sa analizeze situatia creata in urma deciziei Curtii Constitutionale.

Avocatul si omul politic Sergiu Andon a declarat la Realitatea TV ca ordonanta de urgenta anuntat de guvern privind functionarea CNSAS va fi gata in cursul zilei de marti. Andon a fost completat de liberalul Ioan Ghise care spune ca OG va fi publicata in MO imediat cu decizia Curtii Constitutionale pentru ca activitatea CNSAS sa nu fie oprita nicio clipa.

Daca tota lumea a cazut de acord ca ar fi un dezastru ca CNSAS sa nu-si continue activitatea, cand a venit vorba despre Consiliul CNSAS, atributiile si componenta acestuia parerile contrare nu au incetat sa apara.

Cristian Tudor Popescu spune ca a avut indoieli inca de la inceput in privinta Colegiului, acuzand ca el nu poate fi credibil atata timp cat membrii sai sunt numiti fiindca sunt pe placul partidelor politice. CT Popescu l-a criticat si pe C-tin Ticu Dumitescu ca a acceptat sa fie numit in componenta Colegiului, considerand ca el este parte implicata fiind fost detinut politic, iar nicaieri in lume "vicmile nu pot face parte din completul de judecata".

Presedintele AFDPR i-a raspuns insa ca el a adus echilibru si liniste in cadrul Colegiului, iar experienta lui privind fosta Securitate este foarte importanta. "Eu nu am vrut sama razbun pe nimeni ci doar sa aflu adevarul", a declarat Ticu Dumitrescu.

Acesta mai spune ca sentinta Curtii Constitutionale este un act fals, o frauda, deoarece pe ea se gaseste si semnatura judecatorului Petre Ninosu desi acesta nu a participat la dezbateri si, prin urmare, hotararea ar trebui sa fie lovita de nulitate. Ticu Dumitrescu spune ca numai demisia in bloc a judecatorilor de la Curtea Constitutionala si a avocatului poporului ar mai reabilita putin imaginea Justitie in ochii romanilor.

CT Popescu a acuzat Consiliul ca mai mult a conspirat decat deconspirat si ca foloseste formulari lacunare care genereaza confuzie. "Nu poti sa spui simplu despre cineva ca a facut politie politica cand vina aceluia este mult mai mica decat a generalului Plesita. E nefiresc ca CNSAS sa spuna despre amandoi <>."

Referitor la decizia Curtii Constitutionale, cunoscutul jurnalist spune ca nu-i agreeaza pe membrii acesteia, dar ca acestea sunt institutiile statului roman si ele trebuiau umplute cu niste oameni. "Trebuie sa avem rabdare ca aceste institutii sa fie umplute cu alti oameni, dar nu putem sa le contestam deciziile ca sunt institutiile noastre. Alta cale democratica de rezolvare a lucrurilor nu vad", a incheiat CT Popescu.