ANAF va vinde bunurile confiscate online, iar piața ve decide prețul acestora, și Fiscul ar putea renunța la evaluări, a declarat duminică seară, la Antena 3, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

Eugen TeodoroviciFoto: Captura Antena 3

Ministrul spune că există bunuri din confiscări care se depreciază, se fură sau sunt distruse, mii de mașini „care zac”, iar ANAF cheltuie ca să facă evaluări.

„Le vom vinde online, prin site-urile binecunoscute, iar piața va decide prețul. În cazul caselor, avem valorile cu care lucrează notarii”, a spus Teodorovici.

În spațiul public au apărut informații confor cărora ANAF analizează noi metode de valorificare a bunurilor confiscate, prin utilizarea de site-uri de vânzări online, agenții imobiliare, case de licitații sau brokeri.

Teodorovici: ANAF se va concentra în acest an pe marii contribuabili

ANAF se va concentra în acest an pe marii contribuabili, pe multinaționale, pentru că trebuie să se ocupe de companiile ce recurg la optimizări fiscale pentru a diminua plățile de impozite către stat, a mai declarat duminică la Antena 3 ministrul Finanțelor.

„Nu micii agenți economici sunt problema, trebuie să cheltuim resursele pentru a vedea exact ce se întâmplă în economie”, a spus Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

El a oferit exemplul unei companii reale, dar pe care nu a numit-o, sucursală a unei firme nerezidente, care a achiziționat bunuri, servicii și proprietate intelectuală de la societăți afiliate, la prețuri supraevaluate, plătind 105 milioane de euro în loc de 83 de milioane de euro. Prejudiciul de 22 de milioane de euro ar fi însemnat un plus de 3,5 milioane de euro impozit la stat.

Un alt exemplu a fost al unei bănci care a plătit dobânzi supraevaluate de 7 milioane de euro băncii mamă, valoarea prejudiciului fiind de 1 milion de euro.

Teodorovici a vorbit și de firme mamă care obligă sucursalele locale să țină conturile la anumite bănci sau să cumpere doar o anumită marcă de mașină.

„Vom trimite controale și dacă se vor constata astfel de fapte, vom reveni cu decizii de impozitare și vor plăti”, a spus Teodorovici.

Citește și: