Procurorul general Augustin Lazăr a calificat drept ridicole acuzațiile că ar fi clasat două dosare deschise pe numele președintelui României în vremea în care era șeful structurii Alba și că este susținut de Klaus Iohannis. Acesta a subliniat că doar a semnat o adresă de comunicare. Totodată, Lazăr a spus că el este prezent de câte ori țara are nevoie de el.

Augustin LazarFoto: Captura video

”S-a ajuns la manipulare”, a comentat Lazăr, subliniind că ”procurorul general și-a îndeplinit atribuția de serviciu că a semnat o adresă de comunicare a unei soluții date de procuror a altcuiva, nici a președintelui sau cineva din familie”.

Întrebat ce va face, după ce i se termină mandatul la Ministerul Public, Lazăr a spus ”eu sunt magistrat al Ministerului Public și ori de câte ori țara a avut nevoie de mine eu am fost prezent, când țara nu mai are nevoie de mien, voi vedea ce decizie voi lua”,

”Se va află public, nu e complicată treaba asta, pe de altă parte, am o anumită experiență în ceea ce fac nu aș dori să se înțeleagă că dacă cineva vine cu un șirag de calomnii procurorul general se sperie. Nu, eu o să îmi fac datoria, Ministerul Public trebuie să apere drepturile cetățenilor, noi dacă am jurat asta nu putem să ne speriem ”, a adăugat Lazăr.

Citește și Augustin Lazăr, despre protocolul din 2016: Cum e posibil să-l folosești pe post de bumerang politic? / Cineva trebuie să răspundă