Alimentele care cresc riscul de cancer. Alimentaţia joaca un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii întregului organism, însă, aleasă necorespunzător, aceasta poate deveni dăunătoare, fiind cauza principala a apariţiei mai multor boli precum cancerul. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele care ne pândesc şi trebuie să ştim mai ales care sunt alimente cresc riscul apariţiei cancerului, dar şi ce soluţii avem, scrie Adevărul.

utileFoto: Colaj foto

Uleiul care topește grăsimea de pe burtă și e bun la aproape orice. Beneficiile uleiului de cocos pentru sănătate sunt multiple. Acesta poate îmbunătății sănătatea inimii prin creșterea nivelului de colesterol bun – HDL, ajută la scăderea în greutate mai ales în cazul grăsimii abdominale, asigură sănătatea pielii și a părului, contribuie la îmbunătățirea digestiei și mai ales crește imunitatea împotriva infecțiilor și a bolilor, scrie Doctorul Zilei.

Un nou studiu a scos la iveală riscurile mâncării prăjite. Consumul regulat de mâncare prăjită a fost asociat, într-un studiu realizat asupra populaţiei Statelor Unite, cu un risc ridicat de deces printre femeile mai bătrâne aflate la menopauză. Cercetătorii americani de la mai multe instituţii de cercetare au scos la iveală într-un nou studiu publicat în The BMJ că reducerea consumului în special de pui şi peşte prăjit poate avea un efect pozitiv asupra sănătăţii, scrie Descoperă.ro.

5 ceaiuri pentru răceală. Ceaiul este o băutură esențială pentru organism, care pe lângă aromă delicioasă, are multe proprietăți benefice. Cum este perioada virozelor, până să treceți la medicamente va recomandăm să luați în calcul ceaiurile de mai jos, care pot fi un aliat excelent în lupta cu răceală, scrie Ciao.ro.

Principalele nevoi ale femeilor într-o relaţie. Biologii şi psihologii evoluţionişti care studiază startegiile de împerechere ale oamenilor au ajuns la concluzia că femeile de pretutindeni împărtăşesc aceleaşi convingeri cu privire la calităţile pe care le doresc de la bărbaţii lor. Allan şi Barbara Pease au dezbătut acest subiect într-o carte, scrie Adevărul.