Primarul general Gabriela Firea a declarat sâmbătă seara, la România TV, că dacă Liviu Dragnea nu va modifica bugetul, astfel încât de la Primăria Capitalei să nu fie tăiate fonduri, proiectul pe 2019 va fi contestat atât la CCR cât și în contencios deoarece, potrivit edilului, sunt încălcate multe legi, inclusiv Constituția.

Gabriela FireaFoto: PMB

„Dacă rămâne în această formă bugetul de stat și domnul Dragnea nu înțelege să nu-i pedepsească pe bucureșteni și să nu mai demonstreze că îi urăște, noi vom contesta și la Curtea Constituțională, și la Consiliul Legislativ, și la contencios, pe toate căile acest proiect pentru că încalcă multe legi. În primul rând, Constituția. Municipiul București este capitala României (...) și nu poate domnul Dragnea, obligând Ministerul de Finanțe să modifice bugetul din condei, să încalce şi Constituţia şi Legea Administraţiei Publice Locale şi Legea Serviciilor Sociale şi Legea Finanţelor Publice Locale”, a declarat Gabriela Firea la RTV, potrivit Mediafax.

Primarul general al Capitalei a catalogat situaţia ca fiind foarte gravă şi a spus că nici soluţia împrumuturilor nu va fi, probabil, acceptată de Ministerul Finanţelor.

„Este foarte grav, vom încerca să ne împrumutăm, dar şi aici este o problemă, pentru că nu ne va da cu siguranţă aprobare Ministerul de Finanţe care ascultă tot de ceea ce spune dl Dragnea, vor spune că orice împrumut se duce în deficitul ţării şi nu avem voie să mergem în deficit şi va fi foarte dificil. Vom încerca să rostogolim nişte credite pe care le-am moştenit de la celelalte administraţii, vom vedea ce vom face”, a mai spus Firea, potrivit Agerpres.

Precizările vin după ce, inițial, primarul general Gabriela Firea a transmis, sâmbătă, o scrisoare bucureștenilor în care anunță că, prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, ea susținând că este dovada că Liviu Dragnea îi urăște pe cetățeni. Firea a făcut totodată un apel la Călin Popescu Tăriceanu să nu se lase mințit de planșele colorate cu care va veni Dragnea.

Citește și: