Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat sâmbătă seara, la România TV, că nu s-a gândit în această perioadă dacă va candida sau nu la prezidențiale, deoarece e prematur, însă a precizat că sunt momente când și-ar dori să candideze împotriva lui Liviu Dragnea oriunde se va duce el.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

„Nu am apucat să mă gândesc (dacă va candida la prezidențiale, n.r). Așa cum știți, am fost în perioada sărbătorilor în spital, și acum sunt sub tratament, (...) sunt nevoită să lupt pentru bucureșteni (...) și să le spun adevărul, să nu se lase păcăliți prin comunicate de presă. (...) Credeți-mă că-mi vine de multe ori să spun că m-aș duce să-l contracandidez pe dl Dragnea oriunde se va duce el, dar oriunde. Numai să vadă că nu poată să meargă cu minciuna, cu manipularea și cu răzbunarea până la capăt. (...) E prematur”, a declarat Gabriela Firea, conform Mediafax.

De asemenea, întrebată dacă va părăsi PSD, după ce președintele TSD Gabriel Petrea a postat vineri, pe Facebook, o poză în care apare alături de primarul general, fostul vicepremier Paul Stănescu și Marian Neacșu, exclus anul trecut din partid, Firea a spus că rămâne membru al formațiunii.

„Eu nu plec la nicio formațiune politică. Probabil că mă vor da afară, pentru că oamenii care vorbesc lucruri adevărate, s-a văzut că nu prea sunt apreciați. Eu mai sper, până în ultimul moment, că totuși și colegii mei își vor da seama că domnul Dragnea face atât de mult rău nu doar țării, cât și partidului. PSD poate fi salvat. Are și oameni integri, serioși, generoși. (...) Nu sunt un traseist și nu voi pleca la un alt partid. Dacă la anul, la Primăria Capitalei, tot domnul Dragnea va fi la conducerea PSD și vor dori un alt candidat, eu voi lua decizia să candidez, o pot face și ca independent. Nu cred că trebuie să mă leg de cineva”, a mai spus Gabriela Firea.