Premierul Viorica Dăncilă a declarat la România TV că l-a sunat marți, înainte de a pleca la Bruxelles, pe președintele Klaus Iohannis, solicitându-i un răspuns cu privire la numirile de la Transporturi și Dezvoltare, iar președintele i-a promis că va da un răspuns în zilele următoare.

Viorica Dancila si Klaus IohannisFoto: Colaj foto: Agerpres / Presidency.ro

"Sunt aproape 70 de zile de când ministerele Dezvoltării și Transporturilor își desfășoară activitatea fără miniștri titulari. Vom aborda și acest subiect (n.r.: la Bruxelles), deoarece pe agenda europeană sunt proiecte care trebuie gestionate de aceste ministere. Îmi este greu să explic de ce preia un dosar un ministru și apoi e preluat de alt ministru. Cred că un ministru titlular trebuia să facă aceste lucruri", a declarat premierul Viorica Dăncilă, miercuri seară, la RTV, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă spune că l-a sunat pe șeful statului cu o zi înainte de deplasarea de la Bruxelles, unde are întâlniri cu oficialii europeni.

"Am sunat ieri la președintele Iohannis, l-am rugat să dea un răspuns pentru portofolii, pentru că vin la Bruxelles și e neplăcut să spun că această criză continuă. Domnul președinte a promis că în următoarele zile va da un răspuns. Nu mi-a spus ce răspuns, doar că va da un răspuns", a mai precizat Dăncilă.

Întrebată ce va face dacă va primi din nou un refuz, Viorica Dăncilă a răspuns: "În această situație vom avea un Comitet Executiv Național și vedem ce decizie luăm. Trebuie să avem în vedere 2 aspecte: să mergem la CCR sau să găsim o soluție foarte rapidă, cum vor decide și membrii CEx. Sper să avem parte de înțelepciune și să se înțeleagă că e o perioadă în care trebuie să dăm dovadă de multă responsabilitate, pentru că nu e un joc care să fie agreat și se reflectă în rezultatele pe anumite domenii".

Președintele a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare și Transporturi, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleași nume.