Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seară, la România TV, că va explica oficialilor de la Bruxelles despre măsurile din Justiție, cum ar fi ordonanța pe completurile de 5, Executivul neavând nimic de ascuns în acest sens, potrivit Mediafax.

Viorica DancilaFoto: AGERPRES

"Eu o să explic despre aceste lucruri, o să vorbesc despre aceste lucruri pentru că sunt lucruri normale și cred că a vorbi despre aceste lucruri arată faptul că nu avem nimic de ascuns, arată transparență și că dorim să informăm Bruxelles-ul despre deciziile pe care vrem să le luăm. Deci în discuția pe care o să o am mâine cu Frans Timmermans voi aborda și aceste lucruri", a spus Viorica Dăncilă la România TV.

Aceasta a spus că va susține în fața oficialilor europene măsurile reparatorii.

Legat de ordonanța de urgență privind completurile de 5 judecători, Dăncilă a spus că a discutat cu Tudorel Toader despre aceasta, dar măsura nu va fi luată săptămâna aceasta, acum fiind prioritar bugetul.

"Am discutat aplicat pe unele din acte normative, OUG legat de completul de 5 judecători aleși în mod nelegal, și aceste lucruri trebuie finalizate în scurt timp. Nu în această săptămână, pentru că acum prioritar e bugetul", a declarat Viorica Dăncilă la România TV.

Viorica Dăncilă se află în perioada 6-7 februarie la Bruxelles unde va avea întrevederi cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.