Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, la Antena 3, că se gândește serios la o candidatură la prezidențiale, precizând că încă nu a luat o decizie, dar că atât ALDE, cât și PSD vor să îi spună lui Klaus Iohannis „Auf Wiedersehen”, la sfârșitul lui 2019.

Tariceanu Foto: AGERPRES

”Mă gândesc serios la candidatură. Nu am luat decizia, dar când voi lua decizia o voi anunța. Și noi și cei din PSD dorim ca alegerile prezindețiale să însemne, cum a fost în 2016, cum i s-a spus Guvernului Cioloș, «guvernul zero», la finele lui 2019 să îi spunem domnului Iohannis Auf Wiedersehen”, a declarat Tăriceanu, care a adăugat că ”va trebui să facem un calcul la rece, care este soluția cu cele mai mari șanse de câștig”.

Tăriceanu l-a ironizat, de asemenea, pe Iohannis cu privire la declarația acestuia potrivit căreia Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru Ministerul Dezvoltării.

„Ce experiență în plus trebuie să te califice? Dar domnul Iohannis ce experiență are că a devenit președinte? Este o viziune care este complet anacronică”, a declarat Tăriceanu.