România capătă o tot mai mare anvergură pe plan european și mondial și poate hotărî chiar soarta energetică a Europei. Asta dacă ești Antena 3​ sau Radu Tudor.

Cum a sunat-o Merkel pe DancilaFoto: captura Antena 3

Potrivit reporterului Antena 3 Maria Toader, miercuri, cancelarul german Angela Merkel a sunat-o pe premierul Viorica Dăncilă pentru a se asigura că România nu va fi o piedică în calea proiectului germano-rus.

Moderatorul Radu Tudor vorbește de noaptea nopților, face apel la unitate politica ca ”România să iasă foarte întărită de aici”. Senzational, telefonul telefoanelor, Merkel este la mâna lui Dăncilă. Iar premierul României a refuzat-o dur și i-a dat o replică pe măsură amintind că România are un parteneriat strategic cu SUA.

"Vorbim de o discuție de aproximativ o jumătate de oră care a avut loc aseară între premierul Viorica Dăncilă și Angela Merkel. Cancelarul german a încercat să o convingă telefonic pe Viorica Dăncilă să nu introducă în cadrul Consiliului Uniunii Europene o propunere de directivă care ar afecta direct interesele Germaniiei în ceaa ce privește Nord Stream 2 și, evident, conexiunea cu Rusia", a spus reporterul Maria Toader.