Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seară la Antena 3, că bugetul pentru anul 2019 va fi adoptat în ședința de vineri a Guvernului, proiectul fiind înscris pe lista suplimentară a Executivului, potrivit Mediafax.

„Mâine (vineri - n.r.) va fi adoptat proiectul de buget. Bineînțeles am făcut ședința pregătitoare înainte să plec eu la Bruxelles, dar proiectul de buget va veni pe lista suplimentară și mâine (vineri - n.r.) va fi adoptat”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară la Antena 3.

Referitor la acest subiect, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a explicat că nu există probleme în coaliția de guvernare, iar discuțiile pe buget au mers bine, în ciuda speculațiilor că ar fi existat tensiuni, susținând că obiectivul este realizarea unui buget axat pe investiții. Acesta a adăugat că a existat un consens pe partea de infrastructură.

Liderii coaliției PSD-ALDE întâlniri zilnice în această săptămână în care au discutat despre bugetul pentru acesta an. În același timp primarii de municipii s-au plâns că au fost reduse sumele alocate pentru administrațiile locale.

Ulterior unei întâlniri cu primarii de municipii, Dragnea a anunțat că, spre deosebire de anii anteriori, va exista o creștere de 27% pe toată administrația locală din cotele defalcate din impozitul pe venit şi din TVA, iar la nivelul Capitalei să se hotărască în ce mod se împart banii cu primăriile de sectoare.

De asemenea, președintele PSD a anunțat că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici. Această măsură va fi probabil luată printr-un amendament în Parlament, după adoptarea bugetului de către Executiv.