Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi seară, la Antena 3, întrebată despre solicitarea UDMR de a amâna intrarea în vigoare a unor prevederi referitoare la taxa pe activele financiare, că Guvernul trebuie să dea dovadă de flexibilitate, potrivit Mediafax.

Viorica DancilaFoto: AGERPRES

„Cred că Guvernul trebuie să dea dovadă de flexibilitate și să vadă ce funcționează și ce nu funcționează. Nu trebuie să mergem pe ideea că întotdeauna avem dreptate poate au fost elemente în care ar trebui să luăm o altă decizie. Nu pot să vă spun ce vom proroga și ce nu, dar pot să vă spun că vom avea o discuție foarte detaliată pe fiecare aspect și ceea ce credem că nu funcționează și sunt argumente temeinice vom încerca să avem o soluție pentru ele”, a declarat Viorica Dăncilă, joi seară la Antenei 3, întrebată despre propunerea UDMR de prorogare a termenului de intrare în vigoare a taxei pe activele financiare.

Reacția vine în contextul în care Kelemen Hunor a propus amânarea unor prevederi din OUG 114/2018 care prevede măsuri fiscale, printre care și introducerea unei „taxe pe lăcomie” pentru bănci. Liderul Uniunii a argumentat că o decizie de prorogare a unor prevederi actul normativ va asigura stabilitate economică în domeniul bancar, cât și al întreprinzătorilor.