Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că îi va propune Guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, să țină o conferință de presă comună, trimestrial sau semestrial, în care să prezinte indicatorii macroeconomici, potrivit Mediafax.

Eugen TeodoroviciFoto: Guvern

Guvernatorul Băncii centrale a spus că nu se poate „doar apăsând pe buton”, iar asta cu deficitul comercial aveți de lucru că nu se poate face peste noapte.

„Dânsul spune lucruri foarte corecte, dar, când le prezintă... Poate nu este o idee rea: vin eu, ministru de Finanțe și împreună să avem o prezentare publică periodică - o dată pe trimestru, o dată pe semestru, dacă este cazul, să prezentăm, în mod public, o anumită abordare coerentă care să aibă elemente, de o parte, politică monetară, de alta, politică fiscală, care să arate foarte clar în piață un mesaj foarte clar pentru români, pentru investitori, pentru cei care urmăresc economia România. Am să îi propun în mod oficial domnului Guvernator o astfel de întâlnire, de prezentare publică, o dată pe semestru a unui astfel de element pe indicatori macro, pentru ca lumea să înțeleagă mai bine, că nu ne luptăm între noi, colaborăm, pentru că acesta este obligația noastră legală”, a afirmat Eugen Teodorovici, miercuri seara, într-o emisiune la Digi 24.