Elena Udrea a declarat telefonic joi seară, la Antena 3, că a făcut un autodenunț la DNA că i-ar fi dat mai multe cadouri Codruței Kovesi. Udrea nu a detaliat însă despre ce cadouri e vorba, dacă a fost vorba de mită sau nu, iar Mihai Gâdea nu a părut interesat să o întrebe.

Udrea, interventie telefonicaFoto: captura Antena 3

Intervine ulterior Olguța Vasilescu și o întreabă dacă ”bijuteriile si gențile făcute cadou” depășeau 300 de euro, iar Udrea evită răspunsul, el fiind sugerat mai mult de cei din platou. Mihai Gâdea spune: ”toată lumea vă știe din presă și nu cred că o doamnă stilată ca dumneavoastră și-ar fi permis să-i facă niște cadouri ieftine”. Udrea rezistă și nu spune sume, dar susține că sigur au fost și cadouri pe care Koveși ar fi trebuit să le raporteze potrivit legii.

”Acum 4 ani, am depus un denunț oficial împotriva lui Kovesi la DNA, pentru că nu aveam unde în altă parte, în care am descris nu doar faptele de abuzuri pe care le comitea, dar și pe cele de corupție. Ea primea cadouri de la politicieni și oameni de afaceri. Am descris aceste fapte. Erau cadouri de tip bijuterii. Kovesi are ocazia să spună cine îi indica țintele și cum le fixa. Poate să spună dacă aceste ținte erau fixate în ședine cu SRI așa cum ne povestea un fost colonel din SRI ne povestea. Că erau ședințe cu Kovesi și Coldea în care spuneau: peste o lună facem dosar lui -X-. Restul țintelor erau fixate în acest grup.”, a declarat Elena Udrea la Antena 3.

Udrea spune despre Kovesi ca avea o susținere foarte puternică din partea lui Traian Băsescu, ”care a susținut-o și a crezut în ea, până în momentul în care a văzut ce abuzuri face”, dar că Traian Băsescu nu a avut nicio legătură cu numirea ei, iar fostul președinte nu a știut că ea s-a implicat singură în numirea ei alături de Coldea, Ghiță și Ponta.

”Eu când am fost să o susțin pe Kovesi nu am fost trimisă de fostul președinte. Nu cred că Băsescu a vrut să mă implic. Am făcut-o după ce am vorbit cu Sebastian Ghiță”, a declarat Elena Udrea .