Ordonanța de Urgență (OUG) ce modifică legile justiției este o măsură justă, declară la RFI deputatul PSD Nicolae Bacalbașa. El califică noile proteste de stradă ca fiind ilegale și regretă că organele statului nu aplică legea. Mii de oameni au ieșit în stradă duminică, în mai multe orașe ale țării.

Bacalbasa cu nasul spartFoto: Captura video Mediafax

Nicolae Bacalbașa spune că ”aceste proteste sunt niște manifestări ilegale, cu încălcarea legii, încă o agresiune împotriva legalității în această țară”.

Deputatul PSD consideră ”justă” OUG care modifică legile justiției: ”În ceea ce privește Ordonanța, mie mi se pare, din punctul meu de vedere, o măsură justă, care se înscrie în efortul de a corecta o instituție care a deviat de la scopurile ei, justiția din România din ultimii ani, care din nefericire a devenit o justiție selectivă, non-democratică și fără îndoială că beneficiarii, unii interni, alții mai ales externi a acestei deviații a justiției se opun cu ferocitate intereselor lor. Deci este o luptă politică în care se folosesc mijloace ilegale și din nefericire, organele statului nu aplică legea, asta mi se pare regretabil”.

Nicolae Bacalbașa critică Uniunea Europeană: ”Eu țin la Uniunea Europeană, dar țin la o Uniune Europeană în care toate statele participante să fie membri de bună credință și să existe o coeziune așa cum s-a declarat oficial că vom căuta să ajungem la același nivel economic și nu un sistem, așa cum spunea Bismarck, ca să cităm un neamț celebru, că în orice uniune există un cal și un călăreț”.​​​