Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că va retrimite în Parlament Legea bugetului pe 2019, că șeful statului este interesat doar de campania electorală și face gesturi care pun în pericol imaginea României.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

"Cred că e evident pentru toată lumea că președintele e interesat doar de campania electorală și face gesturi care pun în pericol imaginea României. Blocajul la adresa guvernului cred că a devenit principalul demers al președintelui. Președintele contestă la CCR orice. Cred că a ajuns să dețină recordul în materie. Niciodată nu a abuzat vreun președinte de această prerogativă ca dl Iohannis", a spus Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Aceasta a mai ecloarat că parlamentul este cel care trebuie să pună capăt blocajului.

"Este regretabil faptul că nu își înțelege rolul constituțional și pune în pericol factorii macro-economici ai țării. Parlamentul a votat aceste buget care prevede creșteri substanțiale pentru educație sănătăate, și investiții. CCR a decis că e constituțional. Toată lumea știe că nu există niciun motiv pentru blocaj. Eu am încredere că Parlamentul va lua o decizie rapid", a mai spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după ce Curtea Constituțională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituțională, că va retrimite proiectul în Parlament.

Președintele a afirmat că bugetul rămâne unul bazat pe cifre false și pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România face parte.

Dăncilă:

-avem o creștere economică consistentă an de an

-avem cea mai mică datorie publică

-avem economie stabilă și nu se mai susține păstrarea rezervei de aur în străinătate

  • știre în lucru