Gabriel Leș a declarat, miercuri seară, la TVR 1, că Ministerul Apărării se află în procedura de achiziționare a 36 de avioane F16 care să înlocuiască vechile MIG-uri pe care instituția le deține, subliniind totodată că nu poate preciza dacă aparatele vor fi noi sau second hand, potrivit Mediafax.

Gabriel Les, ministrul AparariiFoto: Captura YouTube

„Suntem în procedură pentru aceste noi avioane pe care trebuie să le luăm. Noi, mă refer la încă 36 de avioane F16 pe care trebuie să le achiziţionăm, astfel încât să avem câteva escadrile funcţionale şi capabile. Această capabilitate să înlocuiască vechile MIG-uri pe care le avem. Bineînţeles că dorinţa noastră este ca aceste avioane să fie noi. În acest moment nu pot să comunic dacă va exista această posibilitate pentru achiziţionarea acestor aparate noi”, a declarat ministrul Apărării, la TVR1.

Leș a mai precizat că, dacă aceste avioane vor fi la mâna a doua, ele vor fi adaptate la industria românească de apărare.

„Deci, aceste avioane se vor face în România şi vor fi bineînţeles echipate la capabilităţile actuale”, a mai explicat ministrul.