Fostul premier Dacian Cioloș a declarat luni seara la Digi 24 că reţeaua de aprozare, idee promovată de Liviu Dragnea, este o abordare comunistă. El a subliniat că producători agricoli din România au nevoie de sprijin pentru a-şi promova produsele, dar prin alte mijloace, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Reţeaua de aprozare este o abordare comunistă. Producătorii agricoli au nevoie de sprijin pentru a-şi comercializa produsele, dar nu în magazinele de stat, sunt alte mijloace. Dacă o fac în magazinele de stat, ele vor stabili preţul, nu piaţa. Avem nevoie de asta, dar nu prin reţeaua de magazine de stat, ci printr-o reţea pe care să o creeze producătorii. Ei trebuie ajutaţi printr-un pachet de măsuri pe care noi îl avem în pachetul politic”, a declarat la Digi 24 dacian Cioloș.

El a mai spus că producătorii ar trebui să aibă asistenţă tehnică din partea unor experţi specialişti în marketing, care să îi ajute să îşi vândă produsele în restaurante, pieţedar și pe platforme online.

”Nu să faci aprozare comuniste, tot ale lor”, a mai spus fostul premier.

El a mai spus că Dragnea cerea acordarea subvențiilor deoarece avea o seră, iar fiul său o fermă de porci.

”Dragnea insista când daţi subvențiile pentru tomate, pentru porc. Apoi să aflu că Dragnea are seră în care produce tomate, că fiul lui Dragnea are feemă de porci. De-aia se dădeau de ceasul morţii când dăm subvenţiile la timp. După ce ne-am făcut treaba în 2016, evident că Daea le dă la timp”, a conchis Cioloș.

Reacția lui Cioloș vine după ce Liviu Dragnea a declarat duminică la Călărași că ar trebui refăcută rețeaua de aprozare, astfel încât românii nu să nu mai fie obligați să mănănce "toate E-urile". Totodată, el a pledat pentru ca România să nu mai exporte materie primă, cum ar fi grâul, ca să importe napolitane.

"Ni s-a spus mereu că nu avem ce să facem. Păi de ce, că până la a pune mâinile pe piept chiar avem ce să facem, adică să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent și cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România? Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcționează în România? Nu e o rușine națională asta. Să îi văd că țipă și pentru asta", a explicat Dragnea.