Dacian Cioloș i-a dat replica luni seara, la Digi 24, liderului PSD, Liviu Dragnea, care l-a acuzat de tactici securistice. Liderul PLUS i-a transmis că ”nu ține cu poveștile astea” și i-a cerut să arate românilor ”unde e bunăstarea aia pe care o promiteau în 2016 cu carioca pe tablă frumos desenată”, potrivit Mediafax.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

„Liviule, nu ţine cu poveştile astea cu care te plimbi prin presă de câţiva ani de zile, povestea cu servicii e tot scoasă de la naftalină, o dată la 2-3 ani, prima dată când eram candidat pentru poziţia de comisar european, pe care unii din PSD o voiau această poziție pentru Adrian Severin și atunci au început să plimbe pe holurile Parlamentului European povestea asta cu servicii de informații. Nu a ţinut, PE m-a votat. Mai încolo, când am devenit premier, după ce nu i-a convenit dlui Dragnea ce am făcut noi la guvernare, pentru că îi încurcam socotelile, a reînceput povestea cu străinii, dar de data asta s-a dus pe alt brand – Soros. Acum reia povestea cu ba Securitate, ba naționalism, ba servicii de informații străine, tot felul de povești din astea”, a afirmat Dacian Cioloș, la Digi24.

El i-a amintit lui Dragnea că cei care au lucrat în Securitate au rămas în FSN, apoi au trecut la PSD.

„Dar eu îl întreb pe dl Dragnea, unde sunt cei care au lucrat în securitate, care au rămas în FSN, care apoi au trecut în PSD și unii dintre ei care au fost chiar la vârf. Unde sunt fotografiile alea cu diferiţi şefi ai serviciilor de informații democratice din România, cu care dl Dragnea a lucrat? Dacă ne facem un calcul cine a fost la guvernare din 1990, cam 70% a fost PSD”, a adăugat fostul premier.

Dacian Cioloș i-a transmis lui Liviu Dragnea că ar trebui să înceapă să explice românilor ”unde este bunăstarea promisă de PSD în 2016”.

„Liviule, nu ţine cu poveștile astea! Și mai bine ar fi să începeți voi să explicaţi românilor unde e bunăstarea aia pe care o promiteaţi în 2016 cu carioca pe tablă frumos desenată. Aia nu mai vedem, dar vedem în continuare că dl Vâlcov e acolo la împărțirea bucatelor, vedem că povestea cu Fondul Suveran de Investiții reapare, pentru că probabil mai sunt niște companii care trebuie dat în stânga și în dreapta, tot pe la străini. Banii pe care îi daţi pe pensii şi salarii tot de la străini vin, cu dobânda cea mai mare din regiune. Cam asta e povestea cu împrumuturile şi străinii. Când nu aveţi explicaţii, o reluaţi cu securitatea şi serviciile”, a afirmat Cioloș.

El a amintit că membrii conducerii PLUS au semnat declarații pe propria răspunderea că nu au colaborat cu Securitatea și nici cu alte servicii de informații.

„Eu, ce i-am spus dlui Dragnea, i-am spus foarte serios. Noi, în PLUS, am cerut tuturor celor din conducere să semneze o declaraţie pe propria răspundere și care e semnată, că nu au colaborat cu securitatea şi cu alte servicii de informaţii, (…), declaraţii cu toate consecinţele juridice dacă oamenii ăştia mint. Aştept să semneze şi dl Dragnea, să vină să-mi arate şi, pe urmă, mai discutăm, Liviule, despre poveștile astea! Și treaba asta cu tupeul, tupeul vine de la voi, de la PSD, tupeu față de români. Ei confundă suveranitatea cu autocrația”, a mai declarat Dacian Cioloș.

Reacția lui Cioloș vine după ce președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că este "o tactică securistă" abordarea lui Dacian Cioloș pe care l-a întrebat de colaborarea cu serviciile și a răspuns cu o întrebare asemănătoare la adresa sa.

"Eu pot să fac orice, dar are ceva tupeu băiatul ăsta, să răspundă dacă are legătură cu serviciile de care l-am întrebat. Este o tactită securistă asta la Cioloș. Daciane, nu ține. O să tot vorbim lunile astea. E de bine, că sunt masoni. Acuma nu (exemple de masoni – n.r.)", a sus Liviu Dragnea.

Răspunsul vine după e Dacian Cioloș a declarat duminică, la Buzău, că vrea să vadă de la Liviu Dragnea "declaratțile pe propria răspundere ale conducerii PSD care să spună că nu au colaborat cu Securitatea și n-au colaborat cu servicii de informatii din țară și din străinatate".