Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seara, la Digi 24, că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ”principalul complice la niște măsuri antiliberale”, ”suferă de amnezie” și că, în trecut, ”s-a dus ca milogul la Ponta să se predea”, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Marele patriot Tăriceanu uită că noi susținem un procuror pentru funcția de procuror șef al Parchetului European, adică susținem un candidat român care are cea mai mare șansă și datorită susținerii noastre să ocupe o poziție de conducere la nivel european, o poziție prestigioasă, o poziție care poate să îmbunătățească foarte mult percepția României la nivel european. În ceea ce privește faptul că Tăriceanu e siderat, eu sunt siderat că un om care 20 de ani a zis că e liberal a putut să ajungă fată-n casă și principalul complice la niște măsuri antiliberale, la niște măsuri care distrug economia, măsuri de genul ordonanței 114”, a declarat la Digi 24 Ludovic Orban.

El a mai spus că actualul șef al statului, Klaus Iohannis, este candidatul PNL la alegerile prezidențiale.

”Eu nu pot să înțeleg cum e posibil, ce s-a întâmplat cu acest om de a ajuns într-un asemenea hal. (...) Suferă de amnezie. Klaus Iohannis când a ajuns președintele României a candidat din poziția de președinte al PNL. De altfel, dl Tăriceanu a fost un om destul destul de apropiat, cât timp a mai rămas în partid, până s-a dus ca milogul la Ponta să se predea, după ieșirea PNL de la guvernare, în februarie 2014, avea o părere bună despre Klaus Iohannis. În privința candidaturii pentru PE, păi decât să mă duc iar cu Norica Nicolai, care a fost cap de listă și drept recunoștiință față de Crin Antonescu, a plecat din PNL înainte de bătălie...”, a mai spus Orban.

ALDE este ”un milog la poarta PSD, care mănâncă firmuiturile din mâna PSD și care-și bate joc de orice înseamnă valorile liberale”.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, referitor la dosarele DNA în care diferiți politicieni au fost anchetați și condamnați, că PNL a avut de suferit din această cauză, fiind condus în prezent de “marionete penibile” ale celor din „statul paralel”.

„Sunt partide care au fost pur și simplu decimate. Unul din aceste partide e PNL, unde o parte din oamenii din generația mea s-au dat la o parte, alții au ajuns să aibă procese agățate de ei. Generația mai tânără după noi, la fel același lucru s-a întâmplat, ca să ajungă partidul să fie condus de niște marionete penibile, care sunt instrumentate de cei care fac astăzi parte din statul paralel. Asta e realitatea”, a afirmat Tăriceanu la Digi24.

El susține că PNL are o problemă de credibilitate, neavând un candidat propriu pentru prezidențiale și nici unul care să conducă lista pentru parlamentare.

“Partidul acesta și-a pierdut busola. E un partid care nu este în stare să-și selecteze un candidat propriu la Președinție, un candidat care să conducă lista pentru alegerile parlamentare. Înseamnă că are o problemă majoră de credibilitate și de lipsă de oameni credibili care să reprezinte partidul cu convingerile definitorii pentru partidul respectiv”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.