Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că administrația centrală din România urmează să fie restructurată în acest an, iar evaluarea situației actuale va fi finalizată în primul trimestru al acestui an.

Eugen TeodoroviciFoto: Captura Antena 3

Teodorovici a subliniat că, în acest an, se vor face angajari la stat doar „acolo unde este necesar”, notează Mediafax.

„Nu trebuie să avem o abordare orizontală. Pot fi situații, caz cu caz, unde este nevoie de creșterea personalului, dar și zone unde, cu siguranță, este clar că este nevoie de o diminuare. Vă dădeam exemplu anul trecut de ministere care au funcțiile suport undeva la 40% din structură, în condițiile în care la Ministerul Finanțelor este undeva la 20%. Este o diferență mare. Este prea mult 40% - sunt bani cheltuiți în mod nejustificat”, a completat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor nu a dat drept exemplu niciun minister care are o structură prea încărcată, dar a menționat că noua structură va fi prezentată public.

„Nu vreau să anticipez. Noi, săptămâna viitoare, stabilim calendarul de lucru pe fiecare entitate în parte. Până la final de prim trimestru, toate acestea vor fi identificate și vom avea clar o poză a ceea ce trebuie să fie administrația centrală din România, ca să fie una eficientă și ca să lucreze pentru mediul economic”, a detaliat Teodorovici.

Oficialul de la Finanțe susține că disponibilizările nu sunt singurele acțiuni care pot fi luate pentru restructurarea administrației publice. De exemplu, ministrul Finanțelor a susținut că nu este nevoie să fie angajați oameni noi pentru a recalcula pensiile, ci aceștia pot fi realocați din alte zone.