Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marți seara, la TVR 1că intenționează să candideze și să câștige funcția de președinte a României, potrivit Mediafax.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranță. Aveți ca mărturie clară: cândva o să candidez și la prezidențialele din România. Nu mă întrebați și când anume, pentru că aceasta este surpriză. Știu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seara, într-o emisiune la TVR1.

Întrebat dacă speră să fie doar candidat, ci și președinte, acesta a răspuns ferm că speră să fie președinte.

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laș”, a completat Teodorovici.

În schimb, ministrul Finanțelor a evitat să spună dacă va candida din partea PSD. „Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”, a adăugat Teodorovici.

Privitor la candidatul PSD la președinție în acest an, Teodorovici a afirmat că președintele PSD a anunțat foarte clar că după alegerile europarlamentare, din mai, se va face analiza de rigoare în partid. „Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul și Coaliția decid.”

Ministrul Finanțelor n-are o funcție de conducere în PSD, astfel că nu va face parte dintre aceia care vor decide viitorul candidat al PSD la președinție.

„PSD-ul nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat și vrea să câștige. PSD-ul poate cu adevărat să câștige, dacă-și dorește acest lucru”, a mai spus Teorodovici, care a completat că „Da” PSD îl poate bate pe președintele Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale din acest an.