Traian Băsescu a explicat duminică, la România TV, de ce a decis să candideze pentru alegerile europarlamentare, precizând că UE nu mai are secrete pentru el. Fostul președinte a susținut că PMP se va bate pentru patru mandate de eurodeputat, adăugând că „optimismul său proverbial funcționează și în cazul acesta”.

Traian Basescu la RTVFoto: Captura RomaniaTV

„În primul rând, corectăm, nu am revenit în politică, pentru că nu am plecat. Sunt senator. UE, pentru mine, nu are secrete, iar, ca europarlamentar, portofoliul de cunoștințe despre UE și portofoliul oamenilor pe care îi cunosc la Bruxelles îmi vor permite să fac lucruri importante pentru țară. Eu zic că o să ne batem la un patru locuri. Optimismul meu proverbial funcționează și în cazul acesta. Vă dați seama dacă spuneam două sau trei, dezamăgeam lista principală, deci mergem pe patru”, a spus el, potrivit Mediafax.

„Aveam partidul de acasă. Nu numai pe Maria, că am și două fiice, care mi-au spus: Am spus că și deocamdată trebuie să mă uit și la partid. (...) Pe de altă parte, la partid au fost discuții foarte serioase, iar în ceea ce mă privește și chiar cred că experiența aceasta acumulată nu o pot folosi în Senatul României, că nu ai cum să discuți cu majoritatea PSD-ALDE, că ei merg ca tăvălugul”, a completat fostul președinte.

Traian Băsescu este pe prima poziția a PMP la alegerile europarlamentare. Pe al doilea loc se află preşedintele partidului, Eugen Tomac. Pe celelalte locuri sunt: Ioana Constantin, Marius Pașcan, Simona Vlădică, Robert Turcescu, Teodora Desagă, Petru Movilă, Cătălina Bozianu și Cătălin Bulf.

Lista candidaților PMP depusă la BEC este formată dintr-un număr total de 43 de candidați.

Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.