Președintele PLUS Dacian Cioloș a declarat, luni seară, la realitatea TV, că este utilă organizarea referendumului pe justiție odată cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, precizând că partidul său are o echipă de lucru care lucrează la întrebarea pentru consultarea populară, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Este utilă organizarea referendumul și e un bun moment să se întâmple odată cu alegerile europarlamentare. Noi îl așteptăm de doi ani de zile acest referendum. E o ocazie foarte bună ca românii să spună, așa cum spun și partenerii noștri europeni că nu vrem o țară coruptă, condusă de oameni corupți, ci o justiție liberală. De asta e oportun să fie în aceeași și cu alegerile pentru că statul de drept și libertatea sunt valori europene”, a afirmat Dacian Cioloș, luni seară la Realitatea TV.

„Legea prevede că atunci când se organizează un referendum. Domnul Dragnea a declarat că nu vor modifica această lege. Sigur nu poți să mai dai mare lucru pe ceea ce spune Dragnea. Întrebarea la referendum ar trebui să permită românilor să spună că nu mai vor hoți și condamnați la conducerea statului. Eu cred că putem găsi soluții. Avem și noi un grup care lucrează la aceasta, dar presupun că și președintele are echipă care lucrează la acest lucru. Eu cred că pot fi găsite formule pentru ca românii să răspundă la acest lucru”, a completat Cioloș.

Fostul premier a mai spus că că liderul PSD Liviu Dragnea are o urgență să scape de justiție, fapt pentru care a luat ostatic Guvernul, care legiferează prin ordonanțe de urgență.

„Există o urgență pentru domnul Dragnea să scape de justiție. Asta e urgență pe care o vedem de doi ani încoace și explică faptul că o majoritate parlamentară nu legiferează prin Parlament, ci prin decizia Guvernului. Dau OUG pe bandă rulantă pentru că e mult mai confortabil să pui cuțitul la gât miniștrilor și să guvernezi așa. Dl Dragnea a luat ostatic instituțiile statului, acum Guvernului”

Joia trecută, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca un referendum pe probleme din justiție în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. De asemenea, șeful statului a anunțat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient și mai puternic".

Președintele României încă nu a prezentat întrebarea pe care o va pune la referendum.