Liderul PNL Ludovic Orban a prezentat, marți seară, la Realitatea TV, protocolul încheiat între Sindicatului Liber din Poșta Română și PSD care prevede ca Poșta Română să furnizeze date personale ale cetățenilor și să participe la întâlnirile și dezbaterile PSD la europarlamentare.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Poșta Română se angajează să dea PSD toate datele personale ale cetățenilor. Acum au trimis ofertă, dar au trimis oferta ca alibi, după ce au încheiat contractul. Eu nu cred că vreun partid va mai beneficia de serviciul făcut PSD. A considerat că e oportună încheierea unui contract între Sindicatului Liber din Poșta Română (SLPR) și PSD. Au zis că e oportun pentru că evoluția e influențată de deciziile PSD și că beneficiile salariale care pot fi obținute de sindicat”, a afirmat Ludovic Orban, marți seară, la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

„Nu e semnat protocol, dar am aici adresa semnată de dl Brătianu, agentul electoral al PSD, adresa către președinții filialelor Poștei pentru beneficiile salariale care pot fi obținute. Îi transformă pe poștași în informatori PSD. E decizie luată în Comitetul Executiv și această adresă nu e o ficțiune. E scris negru pe alb. SLPR va participa la întâlnirile și dezbaterile PSD la europarlamentare. În primul rând, Poșta Română este transformată în instrument de propagandă al PSD. Doi. Poșta se angajează să pună la dispoziție date personale ale cetățenilor”, a completat președintele liberal.

Precizările vin după ce Poșta Română a transmis, luni, referitor la acuzațiile aduse de Ludovic Orban care a anunțat că PNL va da în judecată PSD pentru că a încheiat un protocol cu Poșta, că a transmis în perioada de precampanie oferte către toate formațiunile, PSD fiind singurul partid care a cerut acest serviciu.

Anterior Orban anunțase că partidul pe care îl conduce va da în judecată PSD pentru că a încheiat un protocol cu Poșta Română, astfel încât pensionarii să primească, odată cu pensia, și un material electoral din partea social-democraților cu mesaje împotriva liberalilor.

Deputatul liberal Gigel Știrbu scrie luni pe Facebook că, "începând din această dimineață, toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD." Contactați de HotNews.ro, oficialii companiei au precizat că Poșta distribuie la nivel național materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit și a unui serviciu pentru care a transmis oferte tuturor partidelor.

UPDATE (18:26)Poșta Română a revenit luni seara cu noi precizări în care subliniază că "salariații poștali nu sunt obligați să distribuie materiale de campanie". Compania spune că "în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus si Postcatalog). Până în prezent, doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu din partea companiei." Vezi AICI integral noile precizări ale Poștei Române.