Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi seară, la Antena 3, că nu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă și nici cu președintele PSD Liviu Dragnea despre o remaniere guvernamentală, în contextul în care doi miniștrii ai PSD candidează la europarlamentare.

Calin Popescu TariceanuFoto: Captura Antena 3

„Problema remanierii e în primul rând de resortul premierului. Cu doamna premier nu am avut o asemenea discuție și nici cu colegul meu Liviu Dragnea. Cred că e vorba de Rovana Plumb și Natalia Intotero care trebuie să se retragă la începtul campaniei pentru că sunt candidate. Din partea noastră nu avem astfel de probleme, nu avem candidați care se regăsesc în Cabinet”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax.

„De Tudorel Toader nu mă întrebați pe mine, că nu este pe locul asumat de ALDE. Toader e ministru independent, dar locul de ministru al Justiției, în configurația Guvernului, aparține PSD”, a completat liderul ALDE.

Liviu Dragnea afirma pe 25 martie, la finalul CEx al PSD unde a fost validată lista candidaților la europarlamentare, că ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb și ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero, ambele candidate la europarlamentare, nu ar mai trebui să rămână în Guvern până pe 26 mai când au loc alegerile europene.