”Ne-am lăsat păcăliți tot partidul. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur sau au fost doi, a făcut-o intenționat sau nu, a spus în ianuarie vreau să adopt ordonanța aia și aia. Nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poți la început de an să spui, ridici scandalul până la cer, stăm sub gloanțele din țară și străinătate și ieși apoi și spui că nu se justifice urgența?! S-a și blocat dezbaterea în Parlament. S-a închis subiectul”,a declarat Dragnea la România TV.

Tudorel ToaderFoto: Digi 24

Despre remanierea lui Tudorel Toader:

  • (Mai stă în guvern?) Habar nu am, sincer
  • Minciuna asta rostogolită doi ani că legile justiției sunt emise în interesul lui Liviu Dragnea a prins la mulți. Nu e nicio virgulă care mă avantajează pe mine, pe de altă parte nu se discută despre faptul că la Înata Curte nu s-a preocupat să aibă completul de 5, nu s-a preocupat să respecte legea pe completurile de 3.
  • În ce-l privește pe dl Toader, procedura e simplă. În CEX ori doamna premier ne anunță că vrea să-l remanieze ori colegii ne anunță că vor să îl remanieze
  • Eu nu o să propun să fie remaniat dl Toader.
  • (Întrebat dacă va cere și remanierea lui Dăncilă) Doamne ferește, cum să rămână România fără premier
  • La Parlament ne-a spus dl Toader că nu se justifică urgența ordonanțelor, eu am mers la organizații, doamna premier a plecat la Guvern
  • (Al cui este Toader, până la urmă?) Eu cred că este al guvernului român

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va lua o decizie cu privire la demiterea ministrului Justiției după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

„O decizie o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Național, când am să ascult și părerea colegilor mei și o să îmi spun și eu părerea. O evaluare o prezint tot în Comitetul Executiv Național. Suntem un guvern politic, suntem susținuți politic și este foarte bine ca aceste discuții să le avem în cadru politic, în cadrul CEx. După ce vom lua această decizie, voi ieși public și am să o comunic”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Isaccea, întrebată dacă a discutat cu ministrul Justiției și ce va face în legătură cu schimbarea acestuia de la portofoliul Justiției.