Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri, la Antena 3, referitor la relaţia dintre ea şi liderul PSD Liviu Dragnea, că este important, pentru Bucureşti, să reînnoade dialogul instituţional, precizând însă că nu se poate "şterge cu buretele tot ce s-a întâmplat".

Gabriela FireaFoto: Captura Antena 3

"Domnul Dragnea a făcut primul o declarație publică în acest sens, a reluat declarația într-o emisiune, despre faptul că poate domnia sa a greșit, poate și eu am greșit, importante sunt proiectele pe care le-am anunțat împreună", a declarat Gabriela Firea, conform Mediafax.

Primarul general al Capitalei a precizat că nu s-a întâlnit până acum cu Liviu Dragnea, ci doar au avut discuții telefonice.

"În acea perioadă de spitalizare în care am primit mesaje de încurajare, am primit mesaje și de la politicieni: de la domnul Tăriceanu, de la doamna Dăncilă și chiar domnul Dragnea. Am răspuns cât am putut să răspund. În acea perioadă au avut loc primele discuții. Apoi am vorbit telefonic și s-a manifestat interesul de a porni proiectele între Primăria Capitalei și Guvern. De ce să sufere bucureștenii? Pentru că am avut o dispută politică, de idei? Nu putem să ştergem cu buretele tot ce s-a întâmplat, acum e important, dacă domnul Dragnea poate şi vrea şi dacă eu pot şi vreau, să reînnodăm dialogul în primul rând instituţional”, a mai spus Gabriela Firea.

Reacția edilului vine după ce preşedintele PSD a declarat că relaţia sa cu primarul general al Capitalei este „în refacere”, Liviu Dragnea precizând că, spre binele bucureştenilor, în perioada următoare ar fi utilă o discuţie cu Gabriela Firea.