Presedintele Traian Basescu a declarat in cadrul emisiunii "Fara Frontiere" (TVR 1) ca decizia Curtii Constitutionale nu este o victorie a sa ci arata incapacitatea premierului Tariceanu de a conlucra. Atacul presedintelui Romaniei la adresa Guvernului a continuat acuzand ca PSD este cel care conduce guvernul Tariceanu prin Iliescu, Hrebeciuc via Olteanu, Mircea Geoana si nu este exclus, ca la cererea social democratilor, premierul sa amane alegerile pana in mai.

Spre deosebire de premier, Traian Basescu a spus ca a inteles sa colaboreze atunci cand ambsadorii pe care ii dorea la Londra si Washington au fost refuzati de seful Guvernului, totul spre a nu bloca mersul institutiilor. Presedintele a mai dat exemplu in acest context si numirea lui George Maior in fruntea SRI deoarece era constient ca numirea unui membru al PD nu ar fi fost acceptata de premier si de Parlament.

Presedintele l-a avertizat pe premier ca se incapataneaza sa o sutina pe Norica Nicolai si l-a avertizat ca "trebuie sa-si asume neconsultarea" in cazul unei noi nominalizari la Justitie.

Atacul presedintelui Romaniei la adresa Guvernului a continuat acuzand ca PSD este cel care conduce guvernul Tariceanu si nu este exclus, ca la cererea social democratilor, premierul sa amane alegerile pana in mai

"In momentul de fata PSD prin Iliescu, Hrebeciuc via Olteanu, Mircea Geoana influenteaza major deciziile premierului Calin Popescu Tariceanu. O spun cu toata responsabilitatea unui sef de stat!", a declarat Traian Basescu.