Invitata in cadrul emisiunii Sinteza Zilei (Antena 3), Norica Nicolai a acuzat decizia de joi a Curtii Constitutionale drept un act fara precedent. Senatorul liberal a avertizat ca, in cazul in care motivarea Curtii priveste mapa sa profesionala si acuzatia de imoralitate, se va adresa unei instante internationale - CEDO.

Curtea Constitutionala a decis ca premierul trebuie sa propuna un alt ministru al justitiei, hotarand astfel in favoarea presedintelui Traian Basescu care a contestat numirea Noricai Nicolai in acest post. Magistratii Curtii au hotarat ca seful statului are dreptul sa refuze - o singura data si motivat - propunerea premierului la sefia unui minister.

Norica Nicolai a acuzat Curtea de un act fara precedent. „Curtea face, pentru prima data in istoria ei, ceea ce Constitutia nu ii permite: adauga la textul ei, in loc sa o interpreteze. Mi s-a pus o eticheta de imoralitate si de incompetenta, lucruri care nu sunt sanctionate niciunde in lume”.

"Daca acea motivare priveste mapa mea profesionala si acuzatia de imoralitate, pentru ca daca priveste aceste lucruri, atunci ar fi pentru prima oara cand un om in Romania este judecat de Curtea Constitutionala si i se pune verdictul de imoralitate. Ar fi o incalcare grava a drepturilor mele civile si, ca atare, as putea as putea sa iau o atitudine ca sa vizeze inclusiv atacarea acestei decizii, intr-un for care vizeaza protectia drepturilor omului - la CEDO", a declarat Nicolai.

„Atat eu, cat si Traian Basescu am pierdut prin aceasta decizie a Curtii Constitutionale”, a mai adaugat senatorul liberal.