Traian Băsescu a declarat luni că Liviu Dragnea ”nu mai are putere să schimbe un premier” și că nu este exclus ca Viorica Dăncilă să fie următorul lider al PSD și candidatul acestui partid la alegerile prezidențiale și ”dacă PSD obține sub 35% la europarlamentare îl execută partidul pe Dragnea”, potrivit Mediafax.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

”Nu există dubii (că Viorica Dăncilă s-a distanțat de Liviu Dragnea - n.r.). La fel cum s-a distanțat Grindeanu, la fel cum s-a distanțat Tudose, le fel cum s-a distanțat Adrian Năstase de Ion Iliescu, la fel cum s--au distanțat diverși. Deci scaunul ăla de la Palatul Victoria e cu putere. Odată ajuns acolo îți schimbi valorile de subordonare. Te întrebi de ce să mă subordonez eu la ăsta care doar semnează ce a votat Camera Deputaților? Păi eu semnez miliarde, eu semnez ce ministru rămâne, ce ministru pleacă. Dna Dăncilă mie îmi pare o femeie cu bun simț în felul ei în raport cu Liviu Dragnea, cu Ștefănescu, cu Mitralieră, cu toți îăștia care ies public cu ... Ea măcar a încercat o bună colaborare cu președintele, a făcut un efort”, a spus Traian Băsescu la Realitatea TV.

El a mai spus că Liviu Dragnea ”nu mai are putere să schimbe un premier”.

”Eu sunt convins că acum Dragnea nu mai are putere să schimbe un premier, iar dna Dăncilă sunt convins că e gardată de baroni PSD. Eu o văd deja ca un om politic în care mulți oameni politici puternici din PSD și-au pus speranțe că-l va schimba pe Dragnea. Nu știu dacă va fi cea care va merge în locul lui Dragnea. Foarte probabil da”, a adăugat senatorul PMP.

Întrebat dacă Dăncilă ar putea prelua șefia PSD și să devină candidatul acestui partid la alegerile prezidențiale, el a spus: ”Nu este exclus”.

”(Declicul schimbării lui Liviu Drgnea ar putea fi - n.r.) La rezultatul de la europarlamentare, nicidecum la povestea cu pușcăria. Un eventual rezultat slab la alegeri, orice rezultat sub 35%, îl execută partidul, pentru că de la 46 la 35 sunt 11 procente. Te întrebi unde se va opri din cădere. Dacă va obține peste 35% nu-l va clinti nimeni pe Dragnea”, a conchis Băsescu.