Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a respins miercuri concluziile raportului comisiei parlamentare privind manipularea ROBOR, apreciind că documentul este prost și plin de erori și răstălmăciri, scrie Mediafax. Bogdan Chirițoiu a declarat la Realitatea TV că parlamentarii au avut inițial un verdict și au căutat mai târziu argumentele care sa le susțină concluzia.

Bogdan ChiritoiuFoto: AGERPRES

Președintele Consiliului Concurenței a recomandat celor care îi solicită demiterea să mai aștepte cîteva luni, pentru că în curând i se termină mandatul. Chirițoiu conduce Consiliul Concurenței de circa 10 ani.

El a spus că a avut o colaborare deschisă cu comisia parlamentară, care a primit chiar mai multe documente decât dă instituția, în mod obișnuit, judecătorilor care se pronunță în spețele autorității.

Chirițoiu spune că în cazul creșterii ROBOR din 2008 nu a fost o manipulare, ci un atac speculativ care a încetat în urma intervenției BNR, care a plafonat indicatorul. „Situația din 2008 nu are nicio legătură cu cea de astăzi”, a spus Chirițoiu.

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, să îi trimită lui Klaus Iohannis propunerea pentru demiterea lui Bogdan Chiroțoiu din funcția de președinte al Consiliului Concurenței, în urma anchetei parlamentare care arată că ROBOR a fost manipulat, a anunțat senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Pe 23 aprilie, președintele Comisiei economice, Daniel Zamfir, a anunțat că raportul forului legislativ arată că ROBOR a fost manipulat, iar Comisia va propune demiterea președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, și sancționarea lui Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere al BNR.