Traian Băsescu, candidat PMP la europarlamentare, a declarat joi seară, la postul B1TV, că este deranjat de faptul că partidul său nu a fost invitat la congresul PPE de la Sibiu, afirmând că situația nu va rămâne „neplătită”. „Nu rămân dator niciodată”, a mai spus fostul președinte, potrivit Mediafax.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

„Suntem în această realitate, PMP și UDMR nu au fost invitați, cum nu au fost invitate cele două partide nici la lansarea lui (Manfred) Weber. Mă deranjează și să nu credeți că rămâne neplătită”, a spus la B1TV Traian Băsescu.

El a spus că își „plătește polițele”.

„Nu rămân dator niciodată. Să intrăm în Parlament (Parlamentul European - n.r.) și pe urmă sunt momente destule”, a mai spus senatorul PMP.

El a mai spus că Manfred Weber, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene, nu este persoana cea mai indicată pentru această funcție, deoarece nu a exercitat o funcție administrativă la nivel înalt, cum ar fi ministru, premier sau șef de stat.

„Weber este un candidat slab. Timmermans e și mai slab, însă Weber nu a avut funcție administrativă deloc la viața lui, funcție administrativă la nivel înalt, deci e neexperimentat din acest punct de vedere”, a apreciat Băsescu.