Gabriela Firea a declarat marți seară, la România TV, că a aprobat în calitate de primar general mitingurile PNL, USR și PSD, care vor avea loc în această lună în Capitală, subliniind că își dorește ca evenimentele să fie pașnice.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

„Vedem în ultima perioadă că valul de violență crește și nu e de bun augur. (...) Legat de manifestații - ca primar general mi-aș dori ca cele ce se vor organiza la București în zilele următoare să fie toate evenimente pașnice, așa cum au fost asumate de organizatori. Pe 18 mai s-a aprobat deja în comisia de la PMB și am semnat și eu protocolul - un miting al PNL în Piața Victoriei. Pe 24 mai, o manifestare organizată de USR, în Parcul Izvor. Și săptămâna viitoare va fi organizat un eveniment și de către PSD. Ca primar general am aprobat toate evenimentele publice, conform Legii 50, care se vor desfășura în București”, a declarat Firea la RTV, potrivit Mediafax.

Primarul general a mai subliniat că face apel la toți cei care vor participa la mitinguri să nu creeze „lupte de stradă”.

La mitingul PNL va fi prezent și președintele Klaus Iohannis, măsurile de siguranță fiind, astfel, sporite.

Carmen Dan, a anunțat marți că structurile de poliție și de jandarmerie identifică persoanele violente de la mitingurile PSD, fiind „vizualizate imaginile”. Ministrul a explicat că nu este nevoie să existe victime ale agresiunilor pentru deschiderea unei investigații penale și a spus că se așteaptă să aibă sprijinul procurorilor.