Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi seară, la Antena 3, referitor la sentința pe care o așteaptă luni în dosarul angajărilor ilegale, că a refuzat să plătească o parte din prejudiciu, deoarece nu este vinovat. Totodată, Dragnea spune că sunt presiuni mari asupra completului de judecători.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

"Sunt oameni care vorbesc de instituții, presiunile sunt inimaginabile, sunt tot cei care merg prin țară la proteste cei care merg la proces. Presiunea către judecători vine și de la instituții. Dacă judecătorii din complet vor rezista, nu poate să fie decât achitare. Nu este nicio probă care să mă incriminze. Avocații au spus: domnule, primul complet care te-a condamnat nu există oficial pentru că orice complet care se formeză trebuie să aibă o hotărâre a Colegiului de conducere de la Înalta Curte, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există. A plecat o doamnă judecător, a venit judecătorul Epure care a și susținut condamnarea, nu a fost nimic aleatoriu, nu există un document, avocații au spus e clar cauză de nulitate", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

"Presiune e foarte mare, îmi aduc aminte la fond cum Rareș Bogdan pronunța numele judecătorilor în emisiune și spunea să nu care cumva să nu dați condamnare. Nu s-a mai sesizat nimeni cu influențarea justiției. Este o speță rușinoasă nu e nicio probă. Dacă judecătorii sunt lăsați liberi, o să fiu achitat, dacă nu, Dumnezeu cu mila", a mai spus liderul PSD.

Acesta spune că a refuzat să achite o parte din prejudiciu, pentru că asta ar înseamna să recunoască o vină pe care nu o are.

"Am fost întrebat de avocați dacă doresc să plătesc o treime din prejudiciu și am pus nu, cu orice risc. Nu e vorba de bani, dar nu pot, nu pot să îmi bat joc. Era 30.000 de lei, dar și dacă e vorba de un leu, de ce să îl plătesc dacă sunt nevinovat? Asta ar însemna că tot ce spun e minciună", a spus liderul PSD.

*******

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat, luni seară, la capătul unei ședințe de aproape 7 ore, că va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanta de fond și a solicitat condamnarea și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați în prima instanță.

Unul dintre avocații președintelui PSD, Marian Nazat, a solicitat achitarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu și constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual. Procurorul de ședință a depus concluzii de respingere a apelurilor pentru 8 din 9 inculpați.

Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.