Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1 TV, că liderul PSD Liviu Dragnea era „paralizat de spaimă”, lucru care s-a văzut încă de duminică seară, când în conferința de presă acesta anunța viitorii candidați la Președinție, potrivit Mediafax.

Traian Basescu la B1Foto: Captura B1TV

„Era paralizat de spaimă, lipsa de sânge rece s-a văzut când el anunța viitorii candidați la președinție. S-a văzut că nu are niciun fel de calitate într-un moment de intensitate maximă. Aseară s-a văzut că nu are nici un fel de calitate de om care poate trăi la intensitate maximă. Pe ăsta dacă îl pun pe o navă într-o strâmtoare se scapă pe el pe comanda de navigație. Deci să fii atât, deci nu mai exista luciditate în declarația lui”, a afirmat Traian Băsescu, luni seară, la postul B1 TV.

Fostul șef sl statului a adăugat că Liviu Dragnea a avut impresia că puterea sa este nemăsurată.

„Dragnea a crezut că puterea lui este nemăsurată și mă uitam la știri, nu are nimic comun cu omul politic cu sânge rece, omul politic cu stofă, l-am văzut ieri seară la declarație, deci era pur și simplu paralizat de spaimă și lipsa de sânge rece s-a văzut când el anunța președinți, deci partidul lui scăzuse de la 46 la 23 și el anunța viitori candidați la președinție”, a conchis Băsescu.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autoritățile vor decide la ce penitenciar își va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.