Ludovic Orban a declarat luni seară, la România TV, referitor la faptul că Alianța USR-PLUS a anunțat că va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, iar Dacian Cioloș și-a arătat disponibilitatea pentru a candida, că este democrație și oricine are dreptul legal să se înscrie în această cursă, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

„Ce să le facem? E democrație. Oricine poate să candideze la o funcție dacă are dreptul legal. PNL a luat o decizie clară, în unanimitate de susținere a președintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat. Noi ne vom bate ca președintele României să obțină un al doilea mandat”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la România TV.

Liderul liberal a precizat că este interesat de acțiunile PNL și de susținerea lui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

„Pe mine mă interesează ce facem în PNL, mă interesează relația cu cetățeanul, mă interesează să convingem românii că avem cele mai bune soluții pentru a conduce România. Ce fac alți competitori politici e treaba lor. Acum chiar nu mă pot băga eu. În democrație este normal, este firesc, dacă ei consideră că trebuie să își pună candidat la Președinție, în loc să îl sprijine pe președintele României, față de care au foarte multe legături, e problema lor. În alegerile prezidențiale noi îl susținem pe președintele Iohannis”, a conchis Orban.

Reacția președintelui liberal vine după ce liderul USR Dan Barna a anunțat că Alianţa USR-PLUS va avea candidat la alegerile prezidenţiale.

De asemenea, liderul PLUS Dacian Cioloș a spus că poate candida la prezidențiale, în contextul în care Alianța va avea candidat comun la scrutinul de la finalul acestui an.