Traian Băsescu a declarat marți seară, la TVR 1, că a urmărit declarațiile din cursul zilei ale Vioricăi Dăncilă, după Biroul Permanent Național al PSD, precizând că i-a plăcut cum a vorbit premierul, precis și ca un om de partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Mie mi-a plăcut Dăncilă. Am văzut-o astăzi (marți – n.r.) în câteva intervenții. Eh, nu mai avea bilet de la purtătoarea aia de cuvânt în față, sau ce era, să citească și vorbea doamna Dăncilă precis, ca un om de partid, ce e de făcut. A pus public toate subiectele, inclusiv discuția a trei miniștri. A procedat excepțional, neanunțând opțiunile dânsei pentru cei trei miniștri, a spus «lucrurile le discutăm în CEx»”, a afirmat Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va fi democrație în PSD, Traian Băsescu a răspuns: „Nu va fi așa, dar acum au nevoie oamenii ăștia după trei ani în care niciunul nu a avut dreptul la cuvânt și singurul era guru care spunea asta era și așa se și întâmpla. După trei ani vor discuta să participe și ei la decizii”.

Reacția lui Băsescu vine în contextul în care Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea, a anunțat că CEx va decide care vor fi noile propuneri pentru cele trei portofolii de miniștri, dar și o nominalizare pentru funcția de vicepremier deținută de Viorel Ștefan. Premierul a precizat că ulterior îl va suna pe Klaus Iohannis.

Ședința Comitetului Executiv al PSD este în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri. Surse politice au spus pentru Mediafax că CEx a decis ca Gabriela Firea să revină interimar la șefia PSD București.

Cât despre noii miniștri, social-democrații discută propunerile pentru portofoliile Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni, după refuzul lui Klaus Iohannis de a numi propunerile anterioare, în discuție fiind la Justiție numele Anei Birchall, Titus Corlățean sau Robert Cazanciuc, au precizat sursele citate.