Teodor Meleșcanu a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că a sunat-o pe Viorica Dăncilă dupa ce președintele Iohannis ceruse demiterea sa, dar că premierul i-a spus că nu îi cere demisia și l-a asigurat că nici nu i-o va cere.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

Tot în această seară, Meleșcanu a declarat la Antena 3 că nici prin gând nu-i trece să își dea demisia, pentru că ”am făcut pentru prima oară un efort enorm pentru ca românii din diaspora să voteze”.

Acesta a spus că nu s-a pus problema demisiei sale nici la nivelul partidului din care face parte, nici premierul nu i-a cerut demisia.

”În realitate, singurul impediment pentru desfășurarea în bune condiții ale votului a fost cuplarea cu referendumul”, a spus Meleșcanu.

”Cu 30 de zile înainte trebuie afișată de MAE lista tuturor centrelor de votare din străinătate. Cu două săptămâni înainte de alegeri, domnul preșdinte a decis un referendum. S-a multiplicat până la 6-7 minute pentru că erau două liste de redactat, una pentru alegerile europene, apoi erai întrebat dacă votezi și la referendum, apoi se luau datele din buletin. Practic, ce s-a urmărit a fost un rezultat care a beneficiat de cei din opoziție. Am lucrat cu jumătate din posibilități, pentru că a trebuit să gestionăm și alegerile europene și referendumul”, a adăugat acesta.

Meleșcanu a spus că a fost un număr de secții electorale de record mondial și că nu MAE a hotârât lista centrelor de votare.

Numărul de secții a fost un număr record.

”Niciuna din cererile care ne-au fost adresate nu a fost respinsă, toate au fost incluse”, a subliniat ministrul de Externe.

”Nici prin gând nu-mi trece, pentru că nu este nimic să-mi reproșez, dimpotrivă, am făcut pentru prima oară un efort enorm pentru ca românii din diaspora să poată vota cu toții. Dar referendumul ne-a înjumătățit capacitatea de funcționare”, a răspuns Meleșcanu, întrebat ce i-ar răspunde președintelui care i-a cerut demisia.

Reamintim că președintele Iohannis a cerut, miercuri demiterea ”imediată” a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în diaspora.