Viorica Dăncilă a afirmat, luni sear[, la TVR 1, că nu a mers pe ideea restructurării Guvernului în Parlament, dorită de Liviu Dragnea, pentru că nu există reglementări clare cu privire la situația în care președintele României ar fi refuzat din nou miniștri și s-ar fi ajuns la o criză guvernamentală, potrivit Mediafax.

Viorica Dancila la TVRFoto: Captura TVR1

„Nu funcția mea era importantă. Nu știu dacă s-a jucat, dar eu am simțit că nu trebuie să facem acest lucru. Din punct de vedere legislativ mergea pe restructurare și ea trecea, nu aveam reglementat foarte clar ce se întâmplă dacă președintele refuza și acest lucru. Atunci nu aveam nici interimari. Atunci cred că aveam o criză la nivel guvernamental. Eu mi-am spus foarte clar punctul de vedere și mi l-am susținut. Am argumentat de ce n uvreau restructurarea și mi-am menținut punctul de vedere. Eu cred că trebuie să demonstrezi de ce susții acel lucru și să mergi până la capăt”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni seară la TVR 1.

Întrebată dacă refuzul ei a fost cel mai de jos moment în relația cu Liviu Dragnea, premierul a răspuns: „Au mai fost și alte lucruri, dar v-am spus că nu aș vrea să fac referire la aceste lucruri”.