Traian Băsescu a declarat că Viorica Dăncilă va fi aleasă președinte al PSD. Senatorul PMP a precizat că, deși Dăncilă nu a fost om „de primă dimensiune politică”, aceasta crește „mai cu un CEx, mai cu un sex, le încurcă dânsa”, relatează Mediafax.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

„Va fi președinta PSD și premier pentru că are atuul maxim, le spune «băieți, dacă nu sunt și președinta PSD luați mandatul meu de prim-ministru de aici», dar nu îl dă lor, se duce și îl predă la președintele Iohannis și atunci îi seacă la inimă și nimeni nu va juca varianta ieșirii de la guvernare. Gândiți-vă că ai un premier, că ar vrea să candideze la funcția de președinte al partidului din care provine și că partidul îi spune «nu», păi pe bună dreptate își depune mandatul premierul. Acum ăsta e principiul, faptul că este doamna Dăncilă în postura de a face acest joc este doar un ghinion al PSD, faptul că nu a fost un om de primă dimensiune politică, dar uite că și doamna Dăncilă crește, mai cu un CEx, mai cu un sex, le încurcă dânsa”, a afirmat Traian Băsescu, luni seară la Digi 24, întrebat dacă va supraviețui PSD și dacă Viorica Dăncilă va fi aleasă președinte al partidului.

Acesta a adăugat că, deși nu este la un alt nivel politic, Viorica Dăncilă pare mai relaxată și destul de liberă.

„Nu este la un alt nivel, dar îmi pare mai relaxată, cert e că e destul de liberă și acum văd că își asumă să nu dea prin OUG Codul administrativ, mult așteptată de baroni, pentru pensiile speciale. A fost respins de CCR și să vii cu o OUG sună rău, care nu e din categoria actelor pe care le respecți când le face premierul. Ai o decizie a CCR care spune că pensiile speciale sunt o pomană neconstituțională, iar acum să vii să dai prin OUG nu merge”, a conchis Băsescu.

Premierul Viorica Dăncilă a gafat în ședința Comitetului Executiv Național, spunând în loc de CEx, cea ce înseamnă prescurtarea numelui forului, cuvântul sex, au precizat surse politice prezente la ședința social-democraților.

Eu sper în acest sex”, a spus Viorica Dăncilă la ședința Comitetului Executiv, au spus sursele citate.

Ulterior premierul s-a corect, spunând „nu sex, CEx”.