Fostul președinte Traian Băsescu îi acuză pe Liviu Dragnea și pe Victor Ponta că au făcut parte din ceea ce social democrații au numit statul paralel, spunând că cei doi mergeau la vila SRI, acolo unde se discuta despre lideri vulnerabili care urmau să fie luați de DNA, relatează Mediafax.

Traian BasescuFoto: Facebook / Traian Basescu

"Este o trimitere către propaganda mincinoasă pe care Dragnea a făcut-o, susținut de Antena 3. Statul paralel, care nu există, pe Dăncilă nu am auzit-o să spună că există statul paralel. Statul paralel era creat prin puterea pe care o aveau cei de la K2. Din 2010 până în 2014, de două ori pe săptămână, la K2 (n.r.. unul dintre sediile SRI)- Maior, Coldea, Kovesi, Dragnea, Ponta, Dâncu și din spusele lui, Ghiță. Uneori erau întâlniri, tot acolo, Kovesi- antena CIA și SRI. Dacă discutăm de un stat paralel, ar trebui să căutăm acolo", a spus Traian Băsescu, la B1 Tv.

"Mare ne-ar fi mirarea ca cei care urlau <> erau cei care decideau pe cine arestau, la K2. Dragnea și Ponta, care, discutând cu Kovesi, Maior și Coldea, probabil aflau informații asupra unor lideri vulnerabili și care urmau să fie luați de DNA. Își dădeau sfântul aprob și urmau operațiunile. Așa îmi explic de ce țipau <, de fapt să își acopere ce făceau la K2. Întâlnirile oculte nu eu le aveam cu SRI și DNA, ci Dragnea și Ponta, mai venea și profesorul Dâncu pentru a-i lumina legat de viziunea despre viață și moarte în politică", a mai spus Băsescu.

Statul paralel este un termen folosit în ultimii doi ani de către Liviu Dragnea și alți apropiați ai săi pentru a defini modul în care mai multe instituții de forță acționau pentru a decide cine conduce și cine pierde în politică, folosind pârghii, precum sistemul judiciar.