Traian Băsescu a afirmat vineri, într-o intervenție telefonică la România TV, că Eugen Teodorovici nu este „o soluție nici măcar pentru contabil la o scară de bloc”, comentând despre dorința ministrului Finanțelor de a candida în competiția internă a PSD pentru alegerile prezidențiale.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Teodorivici nu e o soluție nici măcar pentru contabil la o scară de bloc. Nu cred că Teodorovici e la încălzire pentru funcția de președinte al României”, a afirmat Băsescu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că Viorica Dăncilă este cea mai bună soluție, în prezent, pentru șefia PSD.

„Cred că doamna Dăncilă e cea mai bună soluție în momentul de față. Uitați-vă că înainte de acest Congres au fost unii care voiau amânări, ca să pregătească Congres după prezidențiale. Era vorba de doamna Firea, domnul Stănescu. I-a agățat în cuier ca pe haine de schimb. Vă place, bine. Nu, bună ziua. Nu s-a jenat deloc să facă schimbări într-un proces care era necesar”, a completat Traian Băsescu.

Acesta a mai spus că va fi nevoie probabil de un nou Congres al PSD, precizând că Dăncilă a dorit un astfel de eveniment și acum pentru a nu fi premier și să ocupe doar interimar funcția de președinte al partidului.

„În mod categoric va fi probabil nevoie de un nou Congres. Doamna Dăncilă nu a vrut să fie președinte interimar. A vrut în perspectiva faptului că vor fi prezidențiale. Având în vedere că e premier, nu a vrut să aibă agățat în funcție președinte interimar al PSD”, a conchis Băsescu.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 11.00. Social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului.

Pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorin Bota sunt candidații înscriși pentru funcția de președinte executiv, iar pentru cea de secretar general CEx i-a validat în competiția internă pe Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.