Interesul lui Klaus Iohannis este să intre în turul doi la prezidențiale cu Viorica Dăncilă, susține fostul președinte Traian Băsescu.El a afirmat că, dacă Iohannis intră în turul doi cu Dan Barna, liderul USR va avea electoratul PSD de partea lui.

Basescu si IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

„ Dacă discutăm foarte pragmatic, interesul președintelui Iohannis este că doamna Dăncilă să între în turul doi, iar Barna să rămână în afară. Pentru că un Barna intrat în turul doi cu Iohannis, USR va avea electoratul PSD de partea lui. Electoratul USR va merge la Dăncilă în turul doi dacă nu intră Barna. Vor merge să îi plătească lui Iohannis pentru că i-a atacat spre sfârșit de mandat”, a declarat Traian Băsescu, la România TV, potrivit Mediafax.

Fostul președinte al României a adăugat că, după părerea lui, Dan Barna este mai atractiv pentru electoratul din turul doi, deoarece pare „proaspăt” în politică.

„În momentul de față pare că vom avea un tur doi cu reprezentantul PNL și reprezentantul USR, cu Iohannis și Barna. Pare, dar vom vedea ce evoluții vor fi în PSD, unde este un adevărat spectacol. Personal cred că mai atractiv va fi Dan Barna, pentru că eu îmi pierd vremea și citesc Constituția, legile, deciziile CCR, în timp ce electoratul nu își pierde vremea cu asta. Dacă mai ascultă și crede pe câte un politician, bine, dacă nu... Barna pare un om proaspăt, pare deși nu e, mai are contracte cu statul. Depinde cum va fi tratată în campanie povestea. Depinde cât de tare va apăsa PSD pe accelerație cu poveștile astea”, a subliniat Băsescu.

Întrebat cu cine ar vota în turul doi la alegerile prezidențiale, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș vota cu Dan Barna.. Nu știu dacă aș vota acum cu Iohannis după ce am văzut cum se comportă grupul lor la PE. Cu Dan Barna mi-ar fi greu să votez pentru că nimic nu e cert la ei. Nu îi puteți defini politic”.

El a susținut, de asemenea, că este exclus să voteze cu PSD: „ Exclus. Mi s-ar uscă mână dacă aș vota PSD”, a mai spus fostul președinte.