Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat marţi că este o lipsă mare de personal în zona dispeceratelor care lucrează în sistemul 112, potrivit Agerpres.

"Este un cumul de factori care au dus la nenorocirea care s-a petrecut la Caracal, pe de o parte, şi o să vedem în urma anchetelor care se vor finaliza, sper, foarte curând, este o eroare în zona Poliţiei, este o eroare în zona procurorilor, este o eroare în zona judecătorilor, toate acestea sunt chestiuni pe care urmează să le stabilească această investigaţie, este o eroare la 112. Astăzi discutam foarte aplicat, cu ordonanţa de înfiinţare a serviciului 112 pe masă, sunt lucruri care, din păcate, nu s-au făcut la timp, sunt lucruri care nu s-au operaţionalizat la timp, este o lipsă mare de personal în zona aceasta a dispeceratelor care lucrează în sistemul 112. Am discutat mult cu Raed Arafat (...) şi concluziile sunt că şi aici trebuie foarte rapid să vedem cum putem să aşezăm acest sistem pe o bază cât mai consistentă pentru a nu se mai întâmpla asemenea lucruri. Pe de altă parte, să vedem care sunt nevoile reale ale dispeceratelor, pentru că nu poţi să ai nevoie de 10 oameni într-un astfel de dispecerat şi de fapt încadrarea să fie doar cu cinci oameni pe care să încerci să îi roteşti cumva, ca să asiguri turele", a spus Fifor, la Antena 3.

El a adăugat că la începutul mandatului de ministru interimar al Afacerilor Interne "declarăm război tuturor acelora care încalcă legea, tuturor acelora care sunt parte a unor reţele de criminalitate, a unor reţele de trafic de carne vie".