Jurnalistul Andi Topală, în prezent consilier al ministrului Justiției Ana Birchall, i-ar fi trimis realizatoarei B1 TV Sorina Matei, în timpul emisiunii de vineri seară, mai multe mesaje jignitoare, în care o face „nesimțită”, după cum a anunțat chiar moderatoarea.

Mesajele primite pe telefon de Sorina MateiFoto: Captura B1TV

Sorina Matei, realizatoarea emisiunii „Aktualitatea românească” de la postul B1 TV, a anunțat în timpul emisiunii de vineri seară - în care se discuta despre cazul Caracal, respectiv despre faptul că ministrul Justiției Ana Birchall ar fi comunicat personal părinților Alexandrei rezultatul probelor ADN - că Andi Topală, consilierul ministrului, i-a trimis pe telefon mai multe mesaje jignitoare.

Acesta i-ar fi scris „Nu e cam urât, soro, să dai date din anchetă”, după care a șters mesajul. Apoi i-a mai scris „Bă, băăă, nesimțito”. Sorina Matei a arătat spre cameră mesajele primite. [Vezi momentul din emisiune, la min. 1:48:35]

„Consilierul ministrului Justiției mă face nesimțită pentru că noi am sunat la Ministerul Justiției să întrebăm dacă este adevărat ce spune Cumpănașu”, a afirmat realizatoarea.

Amintim că Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei ucise la Caracal, a declarat vineri seară că ADN-ul din oasele găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă și analizate de INML este al fetei. Potrivit acestuia, anchetatorii i-au transmis ministrului Justiției că ADN-ul este al Alexandrei, iar, ulterior, Ana Birchall a informat familia minorei.

Conform contului său de LinkedIn, Andi Topală este consilier personal al ministrului Justiției din luna mai 2019.