De-a lungul timpului au fost și momente mai delicate, să nu le spunem dificile în urma cărora anumite minorități au avut de suferit - a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, cu prilejul comemorării victimelor Holocaustului Romilor, scrie rfi.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dacă nu greșesc, cred că sunt 17 sau 18 minorități care trăiesc în momentul de față în România, trăiesc aici și împreună cu noi românii, populația majoritară, participă la dezvoltarea acestei țări și la tot ce este normal să se întâmple într-o țară europeană....

De-a lungul timpului au fost și momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (...) anumite minorități au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenția, nu doar a românilor, ci a întregii națiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorități”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti.

Cum poate fi interpretată declarația ministrului culturii, devenit între timp și interimar la educație?

Andreea Orosz l-a întrebat pe activistul rom Ciprian Necula:

Ciprian Necula: „Declarația se înscrie într-un singur discurs pe care membrii Guvernului României îl au în ceea ce privește populația de romi și trecutul nostru nu foarte strălucit, neplăcut sau mai puțin plăcut, cum spunea domnul Ministru al Culturii și mai nou al Educației”.

Citește restul articolului pe rfi.ro