Liderul USR Dan Barna spune că președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă sunt sprijiniți de "sistem" și nu se așteaptă ca acesta să-l sprijine pe el. "Sunt convins că resursele disponibile vor fi folosite pentru a proteja actuala stare de lucru", a spus Dan Barna la TVR 1, potrivit Mediafax.

Dan BarnaFoto: Captura Facebook

"Serviciile de informații, mai ales după ce s-a întâmplat în ultimii ani, au suficientă maturitate să nu devină jucători activi în perioada electorală. Nu mă aștept de la sistem la vreun sprijin de vreun fel. Sunt convins că resursele disponibile vor fi folosite pentru a proteja actuala stare de lucru. Noi venim exact din oamenii aceia care spun noi trebuie să intrăm să zugrăvim, să schimbăm canapele că au putrezit. Din această perspectivă e logic să nu ne așteptăm la niciun sprijin și e perfect legitim să ne așteptăm ca fiecare pas să fie mult mai greu decât pentru ceilalți. Este un lucru pe care ni l-am asumat. Vechea clasă politică va face tot ce e posibil pentru a se proteja. Din perspectiva asta nu mă aștept la un sprijin din partea sistemului", a declarat, miercuri seară, la TVR1, liderul USR Dan Barna.

Întrebat dacă se așteaptă ca "sistemul" să-i sprijine pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, Dan Barna a spus: "Categoric, da".

În același timp, deputatul USR a declarat că nu îl cunoaște și nu l-a întâlnit niciodată pe fostul șef SRI Florian Coldea.