Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunțat luni seară, la Antena 3, că votul pentru alegerea noului președinte al Senatului nu a avut loc luni deoarece Teodor Meleșcanu, propunerea PSD pentru această funcție, nu a obținut sprijinul senatorilor din ALDE, potrivit Mediafax.

Daniel ZamfirFoto: Agerpres

"Teodor Meleșcanu neconsultându-se cu nimeni a venit astăzi să ne spună la grup că i-a propus să preia președinția Senatului, lucru care nu a fost susținut de nici unul din senatorii ALDE, adică e o altfel de discuție în alt registru. Ce ne-a surprins pe noi este că domnul Meleșcanu nu a discutat-o în interiorul grupului ALDE, nu a vorbit cu nimeni, a venit direct să anunțe lucrul ăsta și văzând că nu are susținerea niciunui coleg de la ALDE s-a renunțat astăzi la alegerea președintelui Senatului", a afirmat Daniel Zamfir, luni seara, la Antena3.

Atribuțiile de președinte al Senatului au fost preluate de senatorul PSD de Argeș Șerban Valeca, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcției, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu, nu și un nou senator care să conducă forul legislativ.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.

Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.