Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, că ALDE, ca partid de opoziție, trebuie să semneze moțiunea de cenzură împotriva guvernului și că aceasta are șanse să treacă.

HotNews.roFoto: Hotnews

”ALDE discută săptămâna viitoare în Biroul Politic Executiv care e atitudinea. Eu cred că ALDE, ca partid de opoziție, trebuie să semneze moțiunea”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară, la Digi 24.

Declarația lui Tăriceanu vine la două zile după ce liderul ALDE a spus că a avut discuții cu PNL și va avea și în această săptămână, însă partidul nu e dispus să dea un cec în alb la moțiunea de cenzură și să spună „mergem pe încredere”.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus miercuri seară că depunerea moțiunii este o chestiune de zile, iar acest lucru este posibil să se întâmple săptămâna viitoare.

Finalizarea demersului „mai depinde de câteva discuții” dar este „posibil în cursul săptămânii viitoare să depunem moțiunea de cenzură”, a precizat Orban, care a precizat că „preferința” liberalilor, dacă moțiunea trece, este pentru alegeri anticipate.